Спілка музикантів України самоусувається від організації конкурсу виконавців “Світова класика українською”

Оргкомітет конкурсу “Світова класика українською” із сумом повідомляє про те, що ВГО “Спілка музикантів України” (СМУ) самоусувається від організації конкурсу виконавців “Світова класика українською”.

В якості причини СМУ в особі  Г. Нужи висунуло претензії до Оргкомітету щодо “неможливості надати відповідні документи для фінансової звітності” та “маніпуляції” з бюджетом.

У відповідь Оргкомітет вважає за необхідне поінформувати, що не мав повноважень на укладання договорів з юридичними та/або фізичними особами від імені СМУ, як і не мав доступу до рахунків ВГО СМУ, тому і нездатність організувати відповідні документи фінансової звітності є виключно відповідальністю керівництва СМУ.

В процесі підготовки проекту кошторису нам дійсно доводилося вносити в нього зміни як на вимогу планового відділу Міністерства, так і на вимогу керівництва СМУ, ми були готові на будь-які коригування аби задовольнити усі вимоги сторін, зокрема запропонували профінансувати оренду залів з позабюджетних коштів, натомість збільшити фінансування на видання нотної літератури (а саме, планували видати арії і дуети В.А. Моцарта з українськими перекладами і презентувати їх учасникам конкурсу, членам журі, почесним гостям, по можливості розповсюдити по профільних бібліотеках). На жаль, замість конструктивних дій з боку СМУ ми отримали демарш.

Оргкомітет визнає, що в ході підготовки до Конкурсу допущені певні помилки, а саме – у виборі партнера. Оргкомітет зробив висновок, що надалі до вибору організації-партнера слід підходити ретельніше й обережно ставитись до організацій, що не мали достатнього власного досвіду організації мистецьких заходів.

Оргкомітет докладе максимум зусиль для того щоб не допустити зриву конкурсу з провини СМУ і провести Конкурс на належному рівні у зазначені терміни.

UPDATE: Конкурс проводитиметься згідно плану

Афіша конкурсу v8

 

 

ГDATE

 

Голова Оргкомітету
А. Бондаренко

 

1 thoughts on “Спілка музикантів України самоусувається від організації конкурсу виконавців “Світова класика українською”

Залишити коментар